Torrsättning

Tider för torrsättning hösten 2017

Trots att det med all säkerhet är många fina dagar kvar på årets båtsäsong har vi börjat planera inför kommande torrsättning. Tiderna är nu fastställda och ni finner information om vilka datum som gäller nedan. Sedan första september går det bra att torrsätta på egen hand för er som har fasta sidoplatser eller efter kontakt med landansvarig.

Sedan en tid tillbaka har vi inte några ”egna platser”. För att vi ska använda den begränsade ytan vi har till förfogande för vinteruppläggning så kommer vi använda oss av följande system. Du ligger kvar på samma kvarter som förra året men den första båt som kommer upp i kvarteret lägger sin båt närmast brandgatan (från sjön räknat) och sedan fyller de kommande båtarna på allt eftersom de kommer upp. Detta för att vi ska undvika problemet med att man hamnar någon halvmeter fel – och därmed omöjliggör för de kommande båtarna att få plats. Det är också viktigt att ni vid upptagningen medelar att ni ska ha båthus och hur brett utanför den 30 cm som ingår i platsen det bygger.

Glöm inte att anmäla dig via hemsidan om du ska ta upp med slamkrypare eller trailer. Du som har en motorbåt som väger under 3000 kg ska boka trailerupptagning, även om det kan hända att vi tar upp din båt med slamkrypare. Tänk på att listan inte är en strikt kölista utan vi måste ta hänsyn till framkomlighet när vi väljer i vilken ordning båtarna torrsätts.

Hamnplan:
Trailerbåtar, upptagning start 10:00, samling och bokning vid rampen för turordning mellan 08:30 och 09:45.
1/10 Kvarter G och F i första hand, sedan övriga kvarter.
15/10 Resterande trailerbåtar.

Slamkrypare, upptagning start 8:00, samling från 07:50 vid rampen för turordning. Kommer du efter 09:45 kan vi ej garantera att du kommer upp.
30/9 Sidobåtar i kvarter F, enda och sista dagen för torrsättning av sidobåtar i kvarter F.
1/10 Samtliga kvarter utom mitt A-E.
7/10 Sidobåtar i kvarter A-E. Sista dagen för sidobåtar i kvarter D-E. Övriga kvarter utom mitt A-E i mån av tid.
8/10 Sidobåtar i kvarter A-C. Övriga kvarter utom mitt A-C i mån av tid.
14/10 Sista dagen för sidobåtar i kvarter A-C. Alla övriga kvarter i mån av tid.
15/10 Alla kvarvarande kvarter.

Uppläggning Hamnplan

Pålnäsvägen:
Kranbil, upptagning start 8:00
14 oktober med början på den södra delen av Pålnäsvägen. Se till att stöttor, vagga och övrigt pallningsmaterial finns på plats i god tid. Notera att du inte kan komma åt upptagningsområdet med bil från 07:00 på upptagningsdagen.

För att arbetet ska gå så enkelt och smidigt som möjligt vill påminna om några viktiga saker som ofta glöms bort.

• Du måste ha en medhjälpare med dig vid upptagningen och visa aktuellt försäkringsbrev för att vi ska kunna ta upp din båt.
  • Bockarnas höjd ska vara 60-70 cm höga för dig som har motorbåt och tar upp med bärgare och trailer eller slamkrypare.
  • Om du har du egen trailer eller tar upp i egen regi måste du kontakta landansvarig eller funktionär för anvisning av plats. Ställer du den på fel ställe flyttar vi båten på din bekostnad och risk.
  • I år kommer vi inte att ha båtar på egen trailer i kvarter G eller som mittbåt i kvarteren A till F. Allt för att underlätta för dig som medlem vid torr- & sjösättning.

OBS! Ni som har båttrailers förvarade på våra uppläggningsplatser måste före upptagningen senast 18 september transportera bort dessa.

Vid frågor eller oklarheter återkom gärna till oss på landansvarig@batklubb.joodit.com