Klubbholmen

Klubbholmen-beskuren-mellanstor

Sandhamnskobbarna, belägna i södra Ingaröfjärden på position  N 59012´58 O 18028´15 är Saltsjöbadens båtklubbs egen klubbholme.

Sjökort klubbholmen översikt 2

Här finns två bryggor för gästande båtar samt ett gemensamt umgängeshus, Klubbhuset, och två stycken stugor som medlemmarna kan hyra – Norrstugan och Söderstugan. Stugorna hyrs ut veckovis för 2 000 per vecka under högsäsong (juni-aug) samt helger eller enstaka vardagar under maj och september. Då kostar det 250 kronor per dygn eller 500 kronor för en helg, fredag – söndag.

Till fastigheten hör också ett modernt utedass och en bastu. Klubbnyckeln passar till både klubbhus och bastu.

Läs mer om hur du bokar stugorna här.

Vid hårda sydväst-vindar är kan det vara svårt att hitta sjölä i hamnen. Det finns därför ett par bojar på ostsidan av ön. Klubbmedlemmar kan också söka hamn vid Nacka Förenade Båtklubbars klubbholme på Härsö väster om klubbholmen (se sjökort ovan). Där ligger man skyddad för sydvästliga, ostliga och västliga vindar. Härsö har också bastu.

Klubbholmen har vissa begränsade fiskevatten. Fiska endast för husbehov. Klubben har en eka som får användas till fisket.

Klubbholmsvärdar är Marianne & Rolf Ahlex, de är ansvarig för ordningen på ön och alla besökare förväntas rätta sig efter deras anvisningar. Se vidare Klubbens ordningsföreskrifter.
Klubbholmsvärdarna nås på e-postadress klubbholmen@batklubb.joodit.com. Vill du hellre ringa, gör du det på 070-456 77 00 eller 072-250 75 85.