Minska stölderna av båt- och båtmotorer med SSF DNA-märkning

Sedan april förra året pågår ett ettårigt-projekt med SSF Stöldskyddsföreningen och Näsbyvikens båtsällskap i Täby (Stockholm) där 500 märksatser med SSF DNA-märkning erbjöds till klubbens 750 medlemmar som fick pensla det på allt stöldbegärligt. Samtidigt sattes varningsdekaler och skyltar upp i området för att varna tjuvarna om märkningen. Båtklubben hade stora problem innan projektet startades med stölder av framförallt båtmotorer och drev. Projektet har sedan starten och fram tills nu varit fria från stöldförsök med undantag för bara några veckor sedan då en båt utsattes för inbrott och två drev försvann. Både båten och dreven saknade märkning.

Märk-DNA är den modernaste tekniken av stöldskyddsmärkning på marknaden och den har visat på goda stöldförebyggande effekter då märkta föremål är mindre attraktiva att stjäla. Metoden möjliggör också spårning av stulet gods tillbaka till ägaren.

Med denna metod har Näsbyvikens båtsällskap försvårat för tjuvarna och göra motorer och tillbehör mindre attraktiva att stjäla.

Just nu har vi ett förmånligt erbjudande till dig som är medlem i Saltsjöbadens båtklubb, SSF DNA-märkning 639 kr (ord. pris 799 kr) som du tar del av här https://www.stoldskyddsforeningen.se/batklubb

2065